Monumenten in Klarenbeek

Een binnenplaats van een monumentaal pand met bomen en heggen
12
12
6

Monumenten

  • Rijksmonument

    De Hoop

    Korenmolen "de Hoop". In het tot de gemeente Voorst behorende deel van dit dorp een achtkante stellingmolen met gemetselde voet en met riet beklede, houten romp, gebouwd in 1905.

    Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed: Terpstra, Frank
  • Rijksmonument

    De Kar 1

    Grenspaal. In het tot Apeldoorn behorende deel van dit dorp, dat overigens deel uitmaakt van de gemeente Voorst, aan een wetering tegenover het pand De Kar 1, een natuurstenen grenspaal van de Hoge Heerlijkheid (t Loo, waarschijnlijk tweede helft 18e eeuw.

    Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed: Wal, A.J. van der
  • Gemeentelijk monument

    J.r. Krepellaan 2

  • Rijksmonument

    J.R. Krepellaan 3

    Voormalig KANTOOR (5) met rechthoekige plattegrond afgesloten door een plat dak. De gevels met gepleisterde plint zijn opgetrokken in kruisverband roodbruine baksteen. De gevel eindigt in een bakstenen fries met geprofileerde uitkragende rand.

    WikiMedia
  • Rijksmonument

    J.R. Krepellaan 3

    FABRIEKSHAL met WONING (6) met rechthoekige plattegrond bestaande uit twee bouwlagen afgesloten door twee parallelle zadeldaken gedekt met gesmoorde Hollandse pannen met tegen de zuidwestgevel een WONING met rechthoekige plattegrond bestaande uit één bouwlaag en een zolder afgesloten door een zad

  • Rijksmonument

    J.R. Krepellaan 3

    Het KETELHUIS met SCHOORSTEEN (7) bevindt zich op het fabrieksterrein ten noorden van de fabriekshal bestaande uit een groter en een kleiner bouwvolume met rechthoekige plattegrond bestaande uit één bouwlaag afgesloten door een zadeldak gedekt met gesmoorde muldenpannen.

  • Rijksmonument

    J.R. Krepellaan 3

    KETELHUIS met rechthoekige plattegrond bestaande uit één bouwlaag afgesloten door een overkragend plat dak. De gevels van het ketelhuis zijn opgetrokken in rode baksteen.

  • Rijksmonument

    J.R. Krepellaan 3

    FABRIEKSHAL gebouwd aan het eind van de 19de eeuw. Het is een samengesteld pand gebouwd op een rechthoekig grondplan, bestaande uit twee ten opzicht van elkaar verschoven rechthoeken. Het telt twee bouwlagen onder twee zadeldaken, gedekt met gesmoorde oud-Hollandse pannen.

  • Rijksmonument

    J.R. Krepellaan 6

    HUIZE KLARENBEEK (1) met rechthoekige plattegrond bestaat uit twee bouwlagen afgesloten door een afgeplat schilddak gedekt met gesmoorde Hollandse dakpannen. Op de hoeken van het afgeplat schilddak bevindt zich steeds een vierkante, bakstenen schoorsteenschacht met afdekplaat.

    WikiMedia
Naar boven