Monumenten in 's-Heer Arendskerke

Inleiding
Coupure in de dijk tussen de Ankerverepolder en de Polder De Breede Watering Bewesten Yerseke ten behoeve van het trein- en wegverkeer. De coupure dateert uit de tijd van de aanleg van de spoorlijn Goes-Middelburg in 1872 en is voorzien van een schotbalkhuisje.
Terrein met daarin de resten van een Motte kasteel met voorburcht, omgeven door een gracht met brugconstructie. Het terrein is gelegen nabij de oude kerk van 's-Heer Arendskerke en het verdwenen kasteel.
Korenmolen "Nooit Gedacht". Ronde stenen bovenkruier met stelling. 1872.
Inleiding
Boerderijtje. Huis onder pannen zadeldak. Metselwerk gedeeltelijk in moppen; kelder-opkamer; zijtop met vlechtingen. Rechts aangebouwd zomerbakhuis, in baksteen onder pannen zadeldak, in een latere periode verlengd.
Hofstede met rechts terzijde van het voorerf fors woonhuis, rechthoekig gepleisterd gebouw onder zadeldak. XVII-XVIII. Er naast liggend bakstenen bakhuis-zomerhuis onder pannen zadeldak.
Inleiding
Vrijstaand koetshuis bij het huis "Vredenhof", omstreeks 1860 op rechthoekige plattegrond gebouwd in eclectische stijl en vrijwel geheel in hout opgetrokken. Tegen de zuidelijke langsgevel is een plantenkas geplaatst welke niet onder de bescherming valt.
Ned. Herv. KERK. Eenbeukig gebouw (het koor in de vorige eeuw af- gebroken) daterend uit omstreeks 1450 en geheel met natuursteen bekleed. De muurstijlen van het tongewelf rusten op ten dele oude kraagstenen.
Toren Ned. Herv. Kerk. Stoer bakstenen gebouw van drie geledingen sober met blindnissen versierd. De steunberen doorgaand tot aan de gemetselde balustrade. Uitkragingen aan de vier hoeken van de balustrade bedoeld als voeting voor hoektorentjes.