Huis Boksbergen, Olst

Huis "Boksbergen". Havezathe, eertijds eigendom van het geslacht Ripperda. Gelegen op een gedeeltelijk omgracht terrein met twee oprijlanen. Rechthoekig fors gebouw met gepleisterd voorfront. Middenpartij; met natuurstenen stoeptreden naar toegangsdeur, deze geflankeerd door dubbele ionische pilasters; op de verdieping dubbele korinthische pilasters. Het geheel bekroond door tympaan. In het fries datering O.A. 1653. In de zijgevel boogresten met natuurstenen stukken. Aan achterzijde hoektoren met achthoekig tentdak. Schilddak met dakkapellen met tympaan en wangstukken. Luidkoepeltje met hoekschoorstenen.

Kastelen, landhuizen en parken Kasteel, buitenplaats oorspronkelijke functie Ja
Bouwhuispad 2 8121 PX Olst Ja