Monumenten in Roosteren

Een binnenplaats van een monumentaal pand met bomen en heggen
6
6

Monumenten

  • Rijksmonument

    Eyckholtstraat 13

    't Heufken. Huis van mergel en baksteen met speklagen van mergel, XVI e.v. In rechter zijgevel gotische vensteromlijstingen en een ingang, die grotendeels schuil gaat achter een latere aanbouw. Vierkant torentje met samengestelde spits. XIX B.

    Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed: Speelman, Albert
  • Rijksmonument

    Eyckholtstraat 21

    Monumentale hoeve. Schuur en poortvleugel haaks op elkaar onder zadeldaken, uitlopend tegen topgevels met vlechtingen. Woonhuis met ankerjaartal 1714, gewijzigd XIX.

    WikiMedia
  • Rijksmonument

    Maasheuvel 13

    Groot huis met wolfdak, segmentboogvensters en een geprofileerde ingangsomraming van hardsteen, XVIII A. Inwendig een marmeren schoorsteen- ondermantel XVIII A.

    WikiMedia
  • Rijksmonument

    Maasheuvel 6

    ST. JACOBUSKERK. Driebeukig schip, enkelvoudig koor en westtoren, 1843. Buitengeleding met rondbogige spaarvelden. Schip en koor met tongewelf van stuc. Vlakgedekte zijbeuken. Ronde scheibogen op Toscaance kolommen. Biechtstoel, 1809. Doopvont van omstreeks 1200.

    Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed: Heins, IJ.Th.
  • Rijksmonument

    St. Antoniuskapel annex trafohuisje

    Inleiding

    In een traditioneel-ambachtelijke bouwstijl omstreeks 1932 gebouwde Antoniuskapel annex transformatorhuisje, gelegen aan een pleintje aan de Maasheuvel te Roosteren, gemeente Susteren.

    Omschrijving

    WikiMedia
  • Rijksmonument

    Ter Borgh

    Kasteel ter Borch. Gebouw, XVIII met twee door knobbelspitsten bekroonde hoektorens en door trapgevels bekroonde hoekpaviljoens en middenrisalieten; de huidige gedaante grotendeels het resultaat van verbouwing uit het midden der 19e eeuw.

    Bijgebouwen, gelegen nabij het kasteel.

    WikiMedia
Naar boven