Monumenten in Thorn

Gepleisterd bakstenen WEGKAPELLETJE ter ere van de H. Barbara, wellicht 19e eeuw.
Gesausd wegkapelletje onder zadeldak. In de voorste puntgevel een opening in hardstenen omlijsting, waarboven het opschrift: "St. Antonius" en: anno 1742-1823.
Gepleisterd wegkapelletje onder zadeldak, ter ere van de H. Rochus. Opening met ijzeren traliewerk, op de voorste puntgevel een smeedijzeren kruis.
Langs de Kloosterberg en de Wijngaard tot ten zuiden van de westbouw loopt de immuniteitsmuur, opgetrokken van baksteen en ten dele met speklagen van mergel XVI-XVIII. In deze muur o.a.
Immuniteitspoort aansluitend op de immuniteitsmuur. Rondboogpoort met aan de zuidzijde een rechthoekige spanning XVII-XVIII.
Boogbrug naast het Begijnhof. Aan de zijde van de Kloosterberg twee bakstenen posten als overblijfsels van de immuniteitspoort aan de Thornerbeek.
Twee ronde natuurstenen hekpijlers, XVIII, staande schuin tegenover de Kloosterberg.
Huis met zadeldak, evenwijdig met de straat, XIX. Van belang door situatie.
Kraakermolen; watermolen op de Thornerbeek, reeds vermeld in 1310. Huis met zadeldak en houten kozijnen, XVIII.
Huis met zadeldak, XIX. Van belang door situatie.
Molenaarswoning bij de Kraakermolen met vooruitspringende schuur onder een zadeldak. Ingang in hardsteen met horizontale profiellijst. XVIII.
Huis de Kraak. Monumentaal huis, in 1710 gebouwd voor kanunnik M. Radoux, deken van het kapittel van Geertruidenberg. Middengedeelte met schilddak tussen lagere zijgedeelten met zadeldak. Vensters in segmentboogomlijstingen van hardsteen. Rechter ingangen in hardsteen met segmentboog.