Monumenten
-
-
Rijksmonument
"Bierbrouwerij ""de Gerstaar"""
Inleiding
-
Rijksmonument
32369
Omgrachting. Fraaie waterpartijen en parkaanleg als overblijfselen van de vroegere vesting, om het gehele stadje heen, dat reeds in 1672 ontmanteld is. Grachten en contre-escarpen met geboomte.
-
Rijksmonument
32370
Kerkhof, gelegen op de overblijfselen van de vroegere vesting.
-
Rijksmonument
32372
Buitengrachtse oever. De gracht wordt door een duiker onder de Landpoortstraat gevoerd. De gehele zuidelijke oever is een voortzetting van het talud langs de contre-escarpen met veel groen en geboomte tussen de grachtoever en de rijweg van de Stationssingel.
-
Rijksmonument
32374
Binnengrachtse oever. Het in U-vorm gelegen grachtgedeelte omgeeft een grasveld dat verder afgesloten wordt door de achtertuinen van aan de St.Luciastraat (evenzijde) gelegen woonhuizen alsmede de achterspeelplaats van de aan de Kasteelplaats gelegen school.
-
Rijksmonument
32375
Buitengrachtse oever.
De gracht wordt aan de noordwestelijke en noordoostelijke zijde begrensd door een hoogoplopende oever naar de Wal (huidige naam Van Coothweg) resp. de Maasdijk, verder door de achterzijde van de percelen aan de Lommerstraat (tegenwoordig Lombardstraat).
-
Rijksmonument
32376
Binnengrachtse oever.
De gracht, zijnde een uitloper van de rond Ravenstein gelegen gracht en daarvan gescheiden door de spoorlijn Nijmegen-'s-Hertogenbosch. De hele oostelijke oever is een glooiend talud en begroeid met gras en verspreid staand geboomte.
-
Rijksmonument
32377
Binnengrachtse oever.
Beide wateringen, middels een sloot met elkaar verbonden, vormen een voortzetting van de oostelijke gracht rond Ravenstein, daarvan gescheiden door de Joh.v.Willigenstraat (brugovergang).
-
-
Rijksmonument
518202
Inleiding
De STADSPOMP aan de Nieuwstraat is identiek aan het exemplaar aan de Marktstraat en dateert eveneens uit het laatste kwart van de negentiende eeuw. Dit exemplaar heeft aanvankelijk in de Kolonel Wilsstraat gestaan, op enkele tientallen meters van de huidige lokatie.
-