Kerkpad 2, Oldehove

HERV.KERK en TOREN op verhoogd kerkhof. Later van een nieuwe sluiting voorzien 13e eeuws kerkgebouw met vrijwel gesloten zadeldaktoren. In de kerk gestoken preekstoelkuip, achterschot en klankbord, koperen kaarsenarm, koperen collectebus op arm (1668); twee koperen schalen op gesmeed ijzeren voet. Gesloten doophek. Avondmaalstafel. Bord voor collectezakken. Zeven banken met bewerkte achterschotten; alle overige bank en met knoppen op de hoeken. Herinneringssteen voor de gebr. Teenstra dijkers van de Ruigezandpolder in 1794. In de torenportaal uit 1664. Klokkenstoel met klok van H. Nortmeijer, 1617, diam. 89 cm. Mechanisch torenuurwerk, Gebr. Van Bergen, Midwolda, later voorzien van electrische opwinding. Eenklaviersorgel gemaakt in 1903 door de Gebr. Van Oeckelen.

Kerkpad 2 9883 PK Oldehove Ja
M 1292 Oldehove