Zandumerweg 1, Niekerk

HERV. KERK en TOREN op cirkelrond kerkhof. Eenbeukig kerkgebouw, blijkens bij de restauratie ontdekte rondboogvensters in het tufstenen muurwerk nog uit de 12e eeuw daterend; de halfronde koorsluiting in de 17e eeuw vervangen door de tegenwoordige. Aan de zuidzijde een bakstenen aanbouw uit de 13e eeuw, in welke periode tevens de toren zal ontstaan zijn. In de kerk goed gesneden preekstoelkuip met klankbord; doophek met lezenaar in de vorm van een rozet (v.m. gewelfsleutel ?), twee 18e-eeuwse banken met paneelwerk en knoppen en vazen, een grote en twee kleine koperen kronen. Mechanisch torenuurwerk, Van Bergen, later voorzien van electrische opwinding. Eenklaviers orgel in 1894 gemaakt door de Gebr. Van Oeckelen.

Zandumerweg 1 9822 AK Niekerk Ja
B 3165 Oldekerk