Dokter Larijweg 60, Ruinerwold

Op het erf en achter de boerderij gelegen grote in aanleg midden-18e-eeuwse houten SCHUUR op ten dele bakstenen plint, met ankerbalkgebint en sporenkap; rieten schilddak met aan een der korte zijden doorgetrokken schild; grote inrijdeuren.

Grote, in aanleg midden-18e-eeuwse schuur, van belang wegens ouderdom, constructie, massa, karakteristieke vormgeving en functionele relatie met de andere onderdelen van het boerderijcomplex.

389065
Complexomschrijving

18e-20e-eeuws BOERDERIJCOMPLEX, bestaande uit hoofdgebouw met achterbaander (1735, 1790, 1845 en 1938) met belangrijke contemporaine interieuronderdelen en laat-18e-eeuws bakhuis, grote in aanleg midden-18e-eeuwse schuur en laat-18e-eeuws varkensschuurtje, van algemeen belang wegens ouderdom, bouwgeschiedenis, constructie, karakteristieke vormgeving en waardevolle interieuronderdelen en vanwege de functionele relatie der samenstellende onderdelen en de mooie ligging van het complex in het open landschap.

Het boerderijcomplex bestaat uit de volgende samenstellende onderdelen:1. BOERDERIJ, zie voor omschrijving bij complexonderdeel met het monumentnummer 32987.

2. BAKHUIS, zie voor omschrijving bij complexonderdeel met het monumentnummer 389057.

3. SCHUUR, zie bij complexonderdeel met monumentnummer 389065.