Herendreef 61, Aardenburg

Inleiding

Park in Engelse landschapsstijl, aan het eind van de negentiende eeuw aangelegd op de plaats van een zeventiende eeuwse verschansing. De structuur van het park is grotendeels bewaard, maar verwaarloosd.

Omschrijving

Park waarbij de vorm van de voormalige verschansing met buiten- en binnenvest nog deels aanwezig is. Voorts enkele vijvers. Van oost naar west loopt een zichtsas vanaf de Herendreef tot de oostzijde van de villa. De paden hebben een slingerend verloop en lopen deels over een licht heuvelachtig terrein.

Park van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarde en van ensemblewaarde.

509253
De Elderschans

Inleiding

Buitenplaats met villa, toegangshek en park, op de plaats van een zeventiende eeuwse verschansing in 1885 gebouwd en aangelegd in opdrachtvan burgemeester mr. P.C.J. Hennequin. De overige bebouwing komt niet voor bescherming in aanmerking.

Omschrijving

Op het min of meer rechthoekig terrein, dat de begrenzing van de voormalige schans volgt, ligt iets ten oosten van het midden de villa. Aan de noordwestelijke rand bevindt zich het toegangshek.

Waardering

Complex van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarde, ensemblewaarden en van waarde vanwege herkenbaarheid.

Herendreef 61 4527 AH Aardenburg BY Ja
E 2424 Aardenburg