Monumenten in Hippolytushoef

Boerderij uit het begin van de 19e eeuw van een voor Wieringen kenmerkend type waarvan vrijwel geen goed bewaarde voorbeelden meer voorhanden zijn. Woonhuis en stal maken samen een L-vormige plattegrond uit.
Inleiding
Bijzonder gaaf voorbeeld van een boerderij van het Wieringer type. Vooreind met geheel bakstenen voorgevel voorzien van toppinakel aan weerszijden waarvan in rode steen het jaartal 1743 is ingemetseld. Zesruitsschuifvensters met luiken in de linker zijgevel.
Fraai gelegen boerderij van het Wieringer type. Zijgevel met twaalf- en zesruitsschuifvensters. XVIII b.
Gaaf voorbeeld van een boerderij van het Wieringer type in het centrum van Hippolytushoef.
Forse toren met gemetselde spits; de tuf- en baksteen opgetrokken gevels zijn verlevendigd door brede, uit het maaiveld opgaande en door een bloklijst afgesloten spaarvelden aan de drie vrijstaande zijden, waarboven een tweede spaarveld afgesloten door een keperfries.
Hervormde Kerk. Gebouwd op een vrijwel ronde kunstmatige hoogte bestaande uit een vijfzijdig gesloten, met tufsteen bekleed laat-gotisch koor en een in 1675 tussen koor en schip opgetrokken eenbeukig schip.
Pand onder zadeldak; gepleisterde tuitgevel aan de voorzijde. XIX A.
Pand met gepleisterd ingezwenkt lijstgeveltje; de top gedeeltelijk met hout beschoten. Zesruitszoldervenster en zesruitszoldervenster en zesruitsschuifvensters in de zijgevel.
Pand met geverfde pui, waarboven een houten topgevelbeschieting.