Monumenten in Meijel

Oude grenssteen, daterende uit 1648. Destijds de scheiding vormend tussen de Zeven Provincien en Oostenrijk. De paal is aan de ene zijde voorzien van het wapen der Zeven Provincien en aan de andere zijde de adelaar van Oostenrijk.
V.m. Kapelanie, daterend uit 1752. Gepleisterd pand onder pannen zadeldak tussen puntgevels.
Inleiding
Nabij het zuidpunt van de zandrug ligt kazemat K20, als onderdeel van de accesverdediging Vossenberg. De kazemat ligt aan de rand van het open veld, aan de frontzijde van de zandrug, is gebouwd in 1939-1940 en is van het type S.
Omschrijving
Inleiding
In de bosrand aan de zuidzuidoostelijke (front)zijde van de Vossenberg ligt als onderdeel van de gelijknamige accesverdediging, de S-kazemat K22, daterende uit 1939-1940.
Omschrijving
Inleiding
In de bosrand aan de meest oostelijke zijde van de Vossenberg ligt als onderdeel van de gelijknamige accesverdediging, kazemat K24. De kazemat is van het type S en dateert uit 1939-1940.
Omschrijving
Inleiding
Aan de zuidoostelijke (front)zijde van Vossenberg ligt, als onderdeel van de gelijknamige accesverdediging, kazemat K25, ofwel de restanten ervan. Het is het enige restant van een G-kazemat in Limburg.
Omschrijving
De St. Nicolaaskerk, plm 1956 door F. Peutz, vanwege o.a. beelden (Madonna, XV, H. Lucia en H. Nicolaas XVIII), een schilderij met de Geboorte van Christus XVI of XVII, en een tweeklaviers orgel, in 1864 gemaakt door de Gebr. Franssen voor de R.K. Kerk te Lieshout.
Inleiding
Voormalige SCHUTSLUIS in het meest westelijke kanaalpand, aan het begin van het Afwateringskanaal tegenover de Noordervaart. De sluis ligt tegenover Kanaaldijk 3, precies op de grens van de gemeenten Meijel en Helden (kern Beringe).