Monumenten
-
Rijksmonument
Hoeve Koning Willem III
Inleiding
-
Rijksmonument
Koningin Wilhelminalaan 56
Kenmerkende KOLONIE-WONING van de Maatschappij van Weldadigheid (opgericht 1818), in aanleg XIX A, doch in de loop der tijd aangepast aan moderne eisen.
-
Rijksmonument
Koningin Wilhelminalaan 57
Kenmerkende KOLONIE-WONING van de Maatschappij van Weldadigheid (opgericht 1818), in aanleg XIX A, doch in de loop der tijd aangepast aan modernere eisen.
-
Rijksmonument
Koningin Wilhelminalaan 59
Kenmerkende KOLONIE-WONING van de Maatschappij van Weldadigheid (opgericht 1818), in aanleg XIX A. Gerestaureerd. Een dergelijke woning omvatte oorspronkelijk een eenvoudig woongedeelte aan de voorzijde en schuur, dorsdeel en stal aan de achterzijde, van elkaar gescheiden door slaapkamers.
-
Rijksmonument
Koningin Wilhelminalaan 67
Kenmerkende kolonie-woning van de Maatschappij van Weldadigheid (opgericht 1818), in aanleg XIX A, doch in de loop der tijd aangepast aan moderne eisen, o.a. uitgerust met aankubbing.
-
Provinciaal monument
Koningin Wilhelminalaan 76
-
Rijksmonument
Koningin Wilhelminalaan 77
Kenmerkende KOLONIE-WONING van de Maatschappij van Weldadigheid (1818 opgericht), in aanleg XIX A, doch in de loop der tijd aangepast aan moderne eisen, o.a. voorzien van aankubbing.
-
Rijksmonument
Koningin Wilhelminalaan 85
Eenvoudige koloniewoning (XIX B-eind XIX), opgetrokken uit donkere baksteen en gedekt door met rode pannen belegd zadeldak, twee topschoorstenen.
-
Rijksmonument
Koningin Wilhelminalaan 87
Voormalige werkplaats (eind XIX ?).
Eenvoudige bakstenen gebouw onder met rode pannen belegd zadeldak, waarvan een schild is doorgetrokken.
-
Rijksmonument
Koningin Wilhelminalaan 88
Eenvoudig bakstenen kolonie-woning (eind XIX-BEGIN XX), gedekt door met rode pannen belegd zadeldak, waarvan een schild is doorgetrokken. Windveren langs de geveltoppen, twee topschoorstenen.
-
Rijksmonument
Koningin Wilhelminalaan 91
Voormalig Gerard Adriaan van Swietentuinbouwschool.
Gebouwd in 1887 als school ten behoeve van de opleiding tot bosbaas, met bijbehorende directeurswoning.
-
Rijksmonument
M.A. van Naamen van Eemneslaan 63
Inleiding