Klooster 15, Harderwijk

Ten noorden der kerk: bakstenen gebouw (XVI A ?) onder hoog zadeldak tussen puntgevels, die ten dele hun ezelsrugafdekkingen bewaard hebben. Ontlastingsbogen boven de vensters. Rechts een lager gedeelte, haaks op de Academiestraat. Gedenksteen bestaande uit een wapensteen en een steen met latijnse inscriptie herinnerend aan een gift van de baron van Broeckhuizen aan de academie, gedaan in het jaar 1739. Evenwijdig aan de Academiestraat ten noord-oosten van de kerk een vleugel (XVI ?) met gepleisterde gevels en zadeldak tussen puntgevels. Aan de Academiestraat een deuromlijsting met pilasters, bovenlicht en hoofdgestel, waarvoor stoep met balusterhek XVIII. Jaartalankers: 1754.

Klooster 15 3841 EN Harderwijk Ja
Academiestraat 14 3841 ES Harderwijk